Nytt tilbud online – bridgedoktoren

I tillegg til de vanlige kursene med bridge i skolen og klubbene dukker det nå opp nye tilbud for den som er interessert i å lære bridge. Som på så mange andre felter er det internett som gjør nye former for læring og kommunikasjon mulig. En ny webside, bridgedoctor.com, tilbyr nybegynnere full opplæring i bridge.

På dette nettstedet kan du ikke bare spille bridge mot en kunstig intelligens, du Bridge_played_cards_after_gamefår også kontinuerlig opplæring og oppfølging. Blant annet får du videoer som loser deg gjennom de forskjellige aspektene av melding og spill. I tillegg får du også spille bridge mot andre begynnere via internett. Du får altså bridge inn på veldig mange forskjellige måter på en gang. En annen fordel er at du kan bruke dette nettstedet nesten overalt, fordi du kan spille på telefonen eller nettbrettet like enkelt som på PC-en.

Kostnadsnivået på dette er med andre ord ganske mye lavere enn når man går på kurs i regi av Norges Bridgeforbund, som gjerne kan koste flere tusen kroner i tillegg til at man selvfølgelig er mer bundet til et bestemt sted og tidspunkt. Det innebærer at bridgedoktoren må ses på som et seriøst alternativ til den tradisjonelle måten å lære bridge på.

Selvfølgelig er det også visse ulemper ved å lære på denne måten. Den viktigste er nok at den sosiale dimensjonen i all hovedsak forsvinner. Det sosiale har jo i mange år vært et av de store trekkplasterne til bridgesporten. I tillegg kommer det at nettsidene ikke er spesialtilpasset norske spillere på noe vis. Med andre ord så er alt på engelsk, både det som har med selve kurset å gjøre og nomenklaturaen som brukes av spillerne. Det gjør at man eventuelt vil måtte lære seg “bridgespråket” på nytt hvis man ønsker å delta i turneringer i Norge.