Lynbridge – for den som vil lære raskt

Lynbridge spilles på akkurat samme måtte som vanlig bridge, men meldedelen er litt annerledes bepvjvc. Den er gjort mye enklere for å gjøre lynbridge til en forenklet introduksjon til bridge for nye spillere. Dermed kan man komme i gang og se hvordan spillet fungerer sånn helt på det grunnleggende planet uten at man trenger å lære seg alle finessene rundt melding og meldestrategi først.

Kanskje kjenner du to andre som liker å spille bridge, men mangler en fjerdemann? Kunne du tenke deg å lære din kone, ektemann, samboer eller ett av dine barn eller søsken å spille bridge? Da kan du få dem i gang ved å prøve lynbridge, som er en god måte å få noen hekta på spillet på uten at man trenger å bruke så mye tid på utenomsnakk. Så kan de heller lære seg det meldeteoretiske etter hvert, når de allerede er bitt av basillen.

En god idé i slike tilfeller er å gi bort en spesialkortstokk for lynbridge, som i stedet for jokerne vil ha kort som forklarer reglene for dette spillet. Du kan kjøpe en slik kortstokk på nettet, eller bestille én eller flere fra Norsk Bridgeforbund. Da støtter du den norske organisasjonen og får samtidig norsk tekst på kortene som forklarer reglene. Kortene fra Norges Bridgeforbund er faktisk ganske kule og ungdommelige til å være utgitt av en såpass forgubbet organisasjon, så denne gaven passer også til ungdom og yngre mennesker som har lyst til å prøve seg på noe nytt.

Lynbridge har ikke veldig mye til felles med lynsjakk, det er ikke det samme prinsippet med at man skal skynde seg å spille. Det er heller snakk om en noe forenklet utgave som er ment å tiltrekke seg en ny type spillere slik at bridge også skal bli et spill for fremtidige generasjoner.