Bridgevettreglene – kjekt å huske

Du kjenner sikkert til fjellvettreglene, som at det er ingen skam å snu og grav deg ned i tide. Vel, nå har det også blitt lansert bridgevettregler som skal minne alle som spiller bridge på noen grunnleggende og tidligere uskrevne regler som man bør forholde seg til, enten det er hjemme rundt kjøkkenbordet eller i en stor turnering.

Mange av reglene presiserer at høflighet skal være en viktig del av spillingen i bridge. Selv om vi snakker om et underholdende og avslappende spill, er det jo ikke fritt for at det får frem konkurranseinstinktet i de fleste, og noen ganger kan det gå så mye prestisje i det at man glemmer seg. Da minner bridgevettreglene deg om at man bør hilse på de man spiller mot og presentere seg for dem man ikke kjenner fra før, takke blindemann, og ønske den som fører spillet lykke til.

I tillegg er det viktig å huske å sette pris på makkeren sin. Dette er nesten det viktigste av alt, for selv om man kjenner på litt fiendtlighet i forhold til motspillerne er det jo ingenting som gjør deg så forarget som når kommunikasjonen med makker svikter eller én av dere gjør en feil. Bedre kommunikasjon og forståelse med makkeren vil også gjøre deg til en bedre bridgespiller, så det er flere grunner til å tenke over dette og passe på at man følger opp makkeren sin.

Husk også at det er fint å gi gode råd, men at det er viktig å vente til man faktisk blir spurt om råd. Hvis du ikke gjør det, kan du bli oppfattet som både kritisk, overbærende og nedlatende, ja rett og slett blærete. Dessverre forsvinner noen spillere ut av miljøet tidlig på grunn av dårlige opplevelser med besserwissere som ikke lar andre ta tiden til hjelp.