Bridgere – alt om bridge

Velkommen til Bridgere, nettsidene der du finner alt om bridge for både nye og erfarne spillere. Dette skal være en kanal som omhandler alt som skjer i bridgemiljøet, enten det er den internasjonale utviklingen av spennende nye nettsteder eller det gjelder mer tradisjonelle emner som bridgeopplæring og klubbutvikling. Vi ønsker å gi både de som selv spiller bridge og de som er nysgjerrige på spillet en sjanse til å følge med på hva som rører seg i tiden.

Menneskene bak denne siden har sin bakgrunn fra Nord-Norge, men vi er ikke provinsielle av oss og er interessert i alt som skjer både lokalt, nasjonalt og ute i den store verden. Ta gjerne kontakt dersom du har informasjon eller synspunkter du mener bør komme ut gjennom oss. For oss er bridge veldig seriøst, en tankesport helt på linje med sjakk, og vi mener at Norge har lovende bridgespillere som i fremtiden kan gjøre krav på samme type oppmerksomhet som Magnus Carlsen har fått.

Populariteten til sjakk og poker har vokst de siste årene, mens interessen for bridge har stagnert eller i følge enkelte til og med vært dalende. Dette virker unødvendig, for bridge er jo et minst like morsomt kortspill som poker med en intellektuell komponent på linje med sjakk. I dag ser vi at noen søker å utfordre pokerens hegemoni på nettet ved å få inn nye elementer som turneringspriser og gambling i bridgen. Vi ønsker denne utviklingen velkommen, fordi vi vil gjerne at bridgen skal fornye seg og fange enda flere unge mennesker. Tenk om bridge kunne få samme mediedekning som en stor sjakkturnering eller den såkalte World Series of Poker!

Samtidig synes vi i disse datatider at det er viktig å vektlegge det sosiale aspektet ved bridge. Vi må åpne for hygge og trivsel, ikke bare konkurranse. Det skal gå an å ta seg en dram og prate litt under spillet, for bridge har alltid først og fremst vært et underholdende og avslappende tidsfordriv mer enn en sport.